PRESENTACIÓ

La Unitat d'Investigació Clínica (UIC) està integrada en el mateix Consorci Hospital General Universitari de València i depén de la Fundació d'Investigació de l'Hospital General Universitari de València. Compta amb professionals especialitzats en la realització d'assaigs clínics i amb una llarga trajectòria professional en aquesta matèria. Disposa d'àmplies instal·lacions equipades amb tecnologia d'avantguarda.

Des de la Unitat es fomenta la investigació clínica oferint un ampli espectre de serveis de suport, ajuda, execució i conducció d'activitats relacionades amb ella, ja siguen projectes d'investigació independent, assaigs clínics, tesis doctorals o estudis observacionals, entre altres.

 

Funciona com a unitat oberta, no sols per als investigadors de l'hospital mateix, sinó també per als promotors de la indústria farmacèutica, altres centres sanitaris i organitzacions d'investigació independents (CRO [Contract research organization]).

La seua ubicació dins de l'hospital li permet col·laborar estretament amb altres serveis clínics per a la realització d'assaigs en fases I, II, III i IV.

Ofereix serveis integrals als seus clients en tot el procés de desenvolupament d'un medicament, aportant assessorament, suport científic clínic i tècnic des de l'inici fins a la seua finalització,  accelerant així el procés de la comercialització.

En la infraestructura de la Unitat destaquen:

  • Farmàcia d'Assaigs Clínics: amb neveres, congeladors i magatzem a temperatura ambient, on la medicació queda custodiada amb clau.
  • Consulta d'Infermeria i visita mèdica equipada amb ordinador connectat a la intranet, centrifugadora refrigerada, bàscula, electrocardiògraf, desfibril·lador, carro d'aturades i torre de constants.
  • Hospital de Dia amb capacitat per a quatre pacients i els seus acompanyants, equipat amb presa d'oxigen i de buit en cada lloc, amb televisió, cafetera, microones i font d'aigua osmotitzada a disposició dels pacients.
  • Consulta d'hospitalització amb capacitat per a dos pacients i els seus acompanyants, equipada amb presa d'oxigen i de buit en llit.
  • Sala de coordinació d'Assaigs Clínics i secretaria del CEIC.